Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

maanantai 23. joulukuuta 2013

Granaattiomena-fetasalaatti


Tämä salaatti on helppo, kaunis ja ihanan raikas. Suomessa granaattiomenan käyttö ei ole niin tuttua, joten tämä salaatti tuntuu jopa hieman eksoottiselta! Se on myös varsin näyttävä lisä pöydässä kaikessa yksinkertaisuudessaan, ja salaatin voi helposti valmistaa täysin vegaanisenakin, ilman fetaa. Makean granaattiomenan ja kirpakan raikkaan limen maut tekevät tästä aika vastustamattoman!

 
 
GRANAATTIOMENASALAATTI
 
kirsikkatomatteja (rasia)
avokado
italialainen salaattisekoitus
granaattiomena
lime
tuoretta basilikaa
oliiviöljyä
 
1 pkt fetaa (Patros)
 
Huuhtele salaatit ja riivi ne kulhoon, huuhtele myös kirsikkatomaatit ja lisää joukkoon. Pilko avokado ja revi tuoreita basilikan lehtiä pinnalle. Lisää oliiviöljyä pari ruokalusikallista ja purista yhden limen mehu joukkoon. Itse lisäsin vielä ripauksen suolaa. Halkaise granaattiomena ja purista mehut salaatin joukkoon, ja kaavi vielä kauniit punaiset siemenet salaattiin. Ja a vot!
 
Pilkoin fetan erikseen, mutta sitä voi lisätä halutessaan jo suoraan salaatin sekaan. Granaattiomenan, oliiviöljyn ja limen yhdistelmä kastikkeena on kuitenkin niin pehmeän raikas, että halusin säilyttää mahdollisuuden syödä salaattia sellaisenaan!
 
Vinkki! Jos granaattiomenan käsittely ei ole tuttua, hyvä keino saada siemenet ja mehu irtoamaan hyvin on pyöritellä hedelmää ensin muutaman kerran pöydällä, ja sitten kopautella suht voimakkaasti vielä pintaa joka puolelta. Tähän soveltuu hyvin veitsen lappea sivu. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana, ettei kova ja vaalea hedelmäliha pääse salaatin joukkoon. Sitä ei kukaan halua suuhunsa, joten hyvä muistisääntö on, että käytetään vain siemenet ja mehu!
 
 
 
Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti