Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

torstai 19. joulukuuta 2013

Appelsiini-granaattiomenasalaatti


Tämän reseptin inspiraatiosta kuuluu kiitos Anulle, joka innoitti minut kokeilemaan omaa versiotani tästä varsin eteläisestä, mutta samalla jollain tapaa jouluisesta salaatista, joka kaikessa yksinkertaisuudessaan sai veden kielelle, ajatukset Marokkoon (ainakin sinne), ja lämmön sydämeen.
Todellakin lämmön sydämeen!
 
 
APPELSIINI-GRANAATTIOMENASALAATTI
 
4 appelsiinia
1 sitruunan mehu
1 granaattiomena
(1 tl kanelia)
 
Poista appelsiineista kuorten lisäksi kaikki valkoiset osat, ja pilko pieniksi lohkoiksi. Halkaise granaattiomena, purista mehu appelsiinin joukkoon ja kaavi siemenet. Varo kuitenkin kuivempien osien ja itse hedelmälihan päätymistä salaattiin- maku ei ole kummoinen eikä tunnu kivalta kurkussa. Purista vielä yhden sitruunan mehu salaattiin, tai tarvittaessa toisenkin. Tämä kombinaatio on jo ihanan raikas, mutta jos varsinkin näin joulun alla kaipaa lisää vielä mausteista eksotiikkaa, voi päälle ripotella jauhettua kanelia!
 
Vinkki! Granaattiomenaa kannattaa hieman pyöritellä ennen halkaisemista. Veitsen lappealla sivulla voi myös kopautella hedelmän pintaa, jotta siemenet irtoavat helposti!
 
Tämä on suorastaan harvinaisen ihana salaatti, josta lapsetkin innostuvat. Ja sopii mainiosti myös jälkkäriksi! Kylässä vieraillut ystävänikin innostui tästä aivan erityisesti, ja jo kauniin värityksensä puolesta salaatissa on jotain tunnelmallista, ei ainoastaan kesäistä. Istuimme kynttilöiden valossa ja nautimme tästä herkusta ja eteläisestä fiiliksestä! Enkä voinut olla käyttämättä uudelleen tässä kuvaa sisilialaisista appelsiineista, jotka vievät ajatuksen turkoosin meren äärelle, mausteiden tuoksuun, tai tuttavallisemmin jopa sinne missä pippuri kasvaa, ja jotka todellakin tuovat lämmön sydämeen!
 
 
Näissä hieman hämyisemmissä otoksissa hehkuvat sisilialaiset luomusitruunat
 

 
Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti