Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Pohjoisintialainen curry


Tämä on helppo ohje autenttisen curryn valmistamiseen. Etelä-Intiassa syödään paljon kookosmaitopohjaisia ruokia ja pohjoisessa Himalajan ja paikoin hyvinkin viileiden öiden seuduilla curryt ovat tuhdimpia ja usein tomaattipohjaisia. Tämä on yksinkertainen ohje jolla voi loihtia intialaisen makumaailman kotiin. Mikä parasta, resepti on sen verran nopea, että tämä curry syntyy käden käänteessä!
 
Tämän reseptin salaisuus piilee sen autenttisissa raaka-aineissa. Ghee, valkosipulitahna, inkivääritahna, garam masala, chili, punasipuli ja jogurtti tuovat intialaisen keittiön maut kotiisi!


POHJOISINTIALAINEN CURRY

2 punasipulia
1 rkl valkosipuli-inkivääritahnaa
2 rkl gheetä
2 dl keitettyjä linssejä (dal, urid, kuorimattomat punaiset, ruskeat)
1-2 tlk Mutti tomaattimurskaa (polpa di pomodoro)
2 dl jogurttia
suolaa
garam masalaa
1 tl tuoretta, jauhettua chiliä

Tuoretta korianteria pinnalle


Juuri kun reseptissä luki helppo, niin voi tuntua siltä että se on täynnä hankalasti saatavia ruoka-aineita! Ghee ja valkosipuli-inkivääritahna voidaan valmistaa yksinkertaisesti kotikonstein, mutta niitä löytää valmiina myös hyvin varustetuista ruokakaupoista. Mitä enemmän autenttisia aineksia suosii, sitä intialaisempi maku, vaikka esimerkiksi chilijauheen voi korvata hienonnetulla tuoreella chilillä ja linssit pavuilla. Valkosipulin ja inkiväärin voi raastaa tähän ja edes herkullisen ja pähkinäisen gheen korvaaminen voilla ei dominoi makua niin paljon kuin yksi raaka-aineista, ja se on jogurtti. Intialainen jogurtti on paljon makeampaa kuin esim. kreikkalainen. Jos ei löydä mistään intialaista jogurttia niin kannattaa olla tarkkana, maustamaton jogurtti on usein paksua ja hyvin hapanta, ja ruoasta tulee melko hapanta käyttämällä sitä. Kannattaa esimerkiksi kokeilla sekoitusta 1 dl kermaa, 1 dl jogurttia ellei ole happamien makujen ystävä. Olen valmistanut tätä myös turkkilaista jogurttia käyttäen ja curryn maku oli silti intialainen ja hyvä, kuitenkin sen verran hapan että se ei varmasti kaikkia miellyttäisi.

Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Aloita sitten pilkkomalla punasipulit ja kuullottamalla niitä gheessä, lisää myös valkosipuli-inkivääritahna. voit lisätä mausteet tässä vaiheessa, jotta ne hieman aukeavat pannulla. Sekoita sitten mukaan tomaattimurska ja kypsät linssit. Lisää lopuksi jogurtti ja sekoittele joukkoon. Tarkista maku ja lisää suolaa tarpeen mukaan. Koristele silputulla korianterilla ja tarjoile basmatiriisin kera!

 Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti