Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

tiistai 15. lokakuuta 2013

Ruusunmarjahelmet


Luonnonmateriaaleista tehdyt korut voivat tuntua monen mielestä liian kotikutoisen näköisiltä tai hieman turhan boheemeilta, mutta ruusunmarjakorut miellyttävät usein vähän vaativampaakin silmää. Villiruusunmarjoista saa kauniin värisiä ja hauskan mallisia helminauhoja tai vaikka korvakoruja


Villiruusunmarjat ovat myös sikäli hyviä materiaalinlähteitä, että ei tarvitse pelätä vohkivansa jonkun kukkapenkin silmäteriä, ja bonuksena vielä ne kasvavat usein hieman puhtaammilla paikoilla kuin normiruusupensaat!


MATERIAALIT:
Ruusuhelminauhaan
 
Villiruusunmarjoja
askartelulakkaa
ohutta siimaa/karhunlankaa
neula
 
 Tämä kaulakoru muistuttaa ruusuhelmiä, mutta on huomattavasti helpompi ja nopeampi tehdä! Mutta sikäli yhtäläisyyttä on, että kauniiden ja tuoksuvien terälehtien ajasta on siirrytty ihanien ruusujen seuraavaan kiertokulun vaiheeseen, värikkäisiin marjoihin, joista myös saa kauniita koruja!
Aloita keräämällä puhtaalta paikalta vielä napakoita ruusunmarjoja. Vie sitten neulan avulla siima/lanka jokaisen marjan läpi kunnes niistä muodostuu kaunis kaulanauha, niin pitkä kuin haluat!

Helpoimmalla pääsee, kun lakkaa valmiin kaulanauhan, ja ripustaa sen kuivumaan. Näin marjat kuivuvat joka puolelta. Jos marjoja kuivaa sanomalehden päällä, lakka tarttuu niihin kiinni. Marjat voi toki lakata etukäteen ja pujottaa vasta sitten, mutta kuivumisen kannalta helpointa on tehdä se niin, että marjat saa roikkumaan jonnekin.

Kuvassa villiruusunmarjoja ja koristeomenoita

 
Vinkki! Jos käyttää esim. mustia tai vihreitä villiruusunmarjoja kaulanauhan seassa, lopputulos on tosi kaunis!
 
 
Vielä vinkkinä, VMSOmaKopan Virpi on tehnyt paljon erilaisia variaatioita ruusunmarjoista aina dekoihin ja koruihin asti. Olimme pari vuotta sitten tahoillamme keränneet ruusunmarjoja ja tehneet niistä koruja, tietämättämme samaan aikaan! Virpillä on muuten superhienot sivut, jotka ovat todella tutustumisen arvoiset! :)
 
 
 
 
 
Kuvat/Photos: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti