Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Mafiavapaata pastaa salvia-voikastikkeella



 
Eräänä talvisena ja harmaana päivänä räystäät tippuivat vettä jäiselle jalkakäytävälle, varikset lentelivät harmaiden kattojen yllä ja sumu tuntui vellovan horisontin päällä. Sinä päivänä sain paketin Venetsiasta. Mikäs sen parempaa kuin italialaiset yllätyspaketit, ja ystävä, joka ilahduttaa tällä tavoin! Paketissa oli vaikka mitä ihanaa, mutta erityisesti ilahduin pastapakkauksesta. Voi kuulostaa kovin tavanomaiselta, mutta italialaiset pastat maistuvat todella hyvältä (eron huomaa), ja tällä kertaa spagetin mukana saapui myös tärkeästä asiasta muistuttava viesti. Tämä nimenomainen luomupasta oli valmistettu le terre libere dalle mafie, mafian omistuksesta vapautetulla maalla kasvatetusta durumvehnästä
 
 
Mafia Italiassa ei suinkaan ole joku erillinen rikollisjengi, joka rötöstelee jossain, vaan sen vaikutukset ulottuvat kaikkialle yhteiskuntaan, aina jätehuollosta, varastohommista ja maanviljelystä politiikkaan. Etelä-Italiassa ei voi perustaa kahvilaa tai pientä yritystä ilman, että mafialle tulisi maksaa välistä ylimääräistä saaduista tuotoista. Ja toki ymmärrämme, että maksamatta jättäminen ei oikeasti ole mikään vaihtoehto
 
 
Tämä minun lahjaksi saamani luomuspagettini innoitti kuitenkin valmistamaan ihanaa ja yksinkertaista italialaista klassikkoa, pastaa salvia-voikastikkeella. Salviat nyhdin kätevästi omalta parvekkeeltani!
 

PASTAA VOIN JA SALVIAN KERA
Spaghetti burro e salvia
 
250g Spagettia
10 tuoretta salvian lehteä
n. 4 rkl voita
parmesania raastettuna
1dl pastan keitinvettä
 
Keitä spagetti suolatussa vedessä. Riivi salvian lehdet pieneksi silpuksi. Lämmitä voi kasarissa niin, että se sulaa ja muuttuu hieman pähkinäisen makuiseksi ja kultaisen väriseksi, kuitenkaan palamatta. Lisää salvian lehtisilppu voihin ja kuullota hetki. Valuta spagetti lävikössä ja ota talteen n. 1dl keitinvettä. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon, jos seos tuntuu kuivalta lisää varovasti keitinvettä sekaan. Tarkista maku, ja lisää tarvittaessa suolaa. Raasta reilusti tuoretta parmesania pinnalle!

 
Vinkki! Voit myös lisätä mukaan muita tuoreita yrttejä (ylin kuva)! Klassikkoateriassa ihastellaan vain voin jalostamaa salvian makua, mutta erilaiset basilikat ja lehtipersilja sopivat tähän kaveriksi myös oikein hyvin!

 
 
Kuvat/Photos: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti