Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Suklaakirsikka ja metsämansikka

 
Lehtikaalin, maissin, tomaattien, chilien, kurpitsoiden, kurkkujen, munakoison, papujen, yrttitarhan ja ihanien kukkien keskellä ruukussani kasvaa suklaakirsikkapuu. Ja tänä kesänä se tuotti ensimmäiset ihanat kirsikat!

Kuvan punainen marja sai vielä tummat, paahtuneet posket ennen kuin nautin sen. Mutta kaiken ihanan sadon keskellä erityisen hienolta tuntuu se, että keskellä kaupunkia ruukussa kasvaa hedelmäpuu, joka keväällä ilahduttaa kukkivalla hanamillaan ja kesällä mehukkailla marjoillaan. Ja kyllä, se on mahdollista ihan ruukussa!

Suklaakirsikkapuu on varsin kiitollinen parvekkeellakin, sillä se on pensasmainen, itsepölyttyvä ja ei kasva suunnattoman suureksi. Sen marjat ovat myös erityisen mehukkaita.

Ilokseni suklaakirsikat eivät olleet ainoa ruukkupuutarhani keskikesän herkku. Sain keväällä pakasterasiassa pienen palan heinäistä multaa, jonka seassa oli muutama syötävä orvokki ja metsämansikan vihreä lehti. Innokkas ja tunnollinen viljelijä kun olin, jätin rasian niille sijoilleen, kastelin vain aina välillä, kunnes eräänä aamuna koko terassi tuoksui makean suloiselta. Metsämansikkasato oli puhjennut, samaan aikaan suklaakirsikoiden kanssa. Ja ne tuoksuivat, olivat makeita, ja niitä oli yllättävän paljon.

Ruukussa viljeleminen kannattaa, koskaan ei tiedä kuinka paljon saattaa yllättäin ilahtua!


Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti