Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Ruusuetikka

Ruusut ovat juuri nyt hurmaavimmillaan. Ja mikä parasta, ruusu on yksi ihanimmista kasvikunnan raaka-aineista ainakin mitä tulee sen monikäyttöisyyteen. Tuoksuvat kaunottaret nimittäin taipuvat kosteusvoiteiksi, ihoöljyiksi, tuoksupusseiksi, hilloiksi tai vaikka viinietikaksi, jota tällä kertaa valmistin.
 

Ruusuisen viinietikan valmistus kotioloissa on varsin helppoa. Tarvitset vain lasipurkin, etikkaa ja puhtaalta paikalta kerättyjä ruusunterälehtiä. Tuoreista ruusunkukista valmistettu viinietikka on kauniin väristä, kuivatuista valmistettuna se on edelleen herkullista mutta hieman haaleampaa sävyltään. Käytin tähän vaaleanpunaisia, kerrottuja ruusuja ja tummempia, vanhoja lajikkeita.
 
Tarkat ohjeet ruusuviinietikan valmistukseen löytyvät aiemmasta postauksestani.



Täytä puhdas, desinfioitu ja kannellinen lasipurkki piripintaan ruusunterälehtiä, ja kaada sen jälkeen viinietikkaa päälle. Käytin tällä kertaa omenaviinietikkaa, joka itsessään on jo maistuvaista. Kannattaa muistaa käyttää vaaleaa viinietikkaa, omenaviinietikka ja valkoviinietikka käyvät parhaiten.
 
Etikka tekeytyy muutaman viikon ja purkkia on hyvä ravistella parin päivän välein. Valmis etikka siivilöidään, ja se on mahtava lisä salaatinkastikkeissa  ja yhdessä oliiviöljyn parina. Oma suosikkini on valmistaa ruusu-laventelivinaigrette salaatinkastikkeeksi, ja mikä parasta jos balsamicon korvaa omatekoisella ruusuetikalla!


Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti