Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

tiistai 30. joulukuuta 2014

Piparkakkukranssi

Jäikö piparkakkuja yli joulupöydän antimista? Tai onko peltirasian pohjalla pinossa kauniisti koristeltuja pipareita, joita ei oikein raaski syödä mutta samalla ei tiedä mitä niillä tekisi? Tai olisiko mukavaa tehdä itse jouluinen, syötävä kranssi?
 
Piparkakkukranssi on täydellinen vastaus kaikkiin näihin jouluisiin arvoituksiin, ja kaiken lisäksi vielä helppo ja nopea tehdä! Kuvan kranssin valmistin itse tehdyistä piparkakuista, mutta kaupan valmiit piparit sopivat tähän yhtä hyvin
 
 
Tarvitset:
 
piparkakkuja
sokeria liimaamiseen
tomusokeria kuorrutukseen
 
 
Sulata kämmenellinen sokeria kuumassa pannussa, teflonpannu toimii tässä hyvin. Kun sokeri on valmista se on väriltään läpikuultavan ruskeaa, juoksevaa, tahmaista, ja erittäin kuumaa. Varo polttamasta sormia! Ja jos sokeri alkaa savuta, siirrä se heti pois liedeltä, sillä kuuma sokeri syttyy myös helposti palamaan. Perheen pienimmät kannattaa siis pitää poissa sokeriliimauksesta, ja valmista, kuumaa sokeria on vahdittava lieden vieressä. Jos nostat pannun levyltä ja sokeri alkaa jähmettyä ennen kuin kranssi on valmis, saa sen takaisin juoksevaksi siirtämällä pannun kuumalle levylle
 
Kannattaa kokeilla ennen liimaamista miten piparkakut asettuvat ympyräksi. Kuuman sokerin taas saa siististi haluttuun kohtaan käyttämällä lastaa apuna. Limittäin liimatut piparit kaipaavat parissa kohdassa rytmimuutosta, joten kannattaa testata aluksi mihin kohtaan vaihdoksen haluaa. Kuuma sokeri paitsi polttaa, myös pitää tiukasti, joten kun sokeri on kovettunut pipareita ei enää saa rikkomatta irti toisistaan. Lopuksi kuorruta siivilän läpi tomusokerilla lunta kranssin päälle!
 
Vinkki! Koristele piparkakut ennen paistamista. Käytin siskoltani oppimaani hauskaa ideaa, jossa mantelilastuilla saa kauniita kukkakuvioita piparkakun pintaan!
 

Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti