Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

perjantai 7. helmikuuta 2014

Yksinkertaisuuden ylistys

 
Italialaisen ruokakulttuurin ihanuus kiteytyy kolmeen sanaan: yksinkertainen on hyvää! Kunhan käyttää laadukkaita raaka-aineita. Ja näin se on, niin se menee, juuri niin. Kun tarjolla on tuoretta tomaattia, tuoretta basilikaa ja puhvelinmaitomozzarellaa, ei oikein voi mennä metsään. Kaiken kruunaa tietysti oliiviöljy. Ja jos jossain haluaa hieman hifistellä, niin hieman valkosipulia ja hyppysellinen peperoncinoa sallittakoon!

 
No nythän olisi tietenkin ihanaa, jos tarjolla olisi vulkaanisessa ja hedelmällisessä maaperässä, Vesuviuksen rinteillä kypsyneitä kirsikkatomaatteja. Jos olisimme Napolin alueella, kuuluisi ehdottomasti syödä paikallisia tomaattiruokia ja nauttia niistä. Näillä hieman kylmemmillä leveysasteilla makeat ja mehevät tomaatit käyvät, olivat ne vulkaanisilta rinteiltä tai eivät. Jos pääset tulivuoren rinteille nauttimaan auringon kypsyttämistä tomaateista, go for it. Jos juuri tänään et kuitenkaan ehdi, niin takaan että herkkua syntyy joka tapauksessa näistä raaka-aineista, olivat ne sitten lähimarketin vihannestiskin kirsikkatomaatteja tai suurempia punaposkia!
 
 
Sisiliassa yksi pizzalistojen lemppareistani on tradizionale, perinteinen ja yksinkertainen pizza, näistä samaisista raaka-aineista, joskus peston kanssa tarjottava. Pizza campana tai pizza napoletana on sama asia lähestulkoon, tavallisen mozzarellan sijasta siinä käytetään puhvelinmaitomozzarellaa, tomaatit on kirsikkatomaatteja, ja koko komeuden kruunaa tuore basilika. Näistä raaka-aineista valmistin myös pastaa. Ai että siitä tuli hyvää!

 
 
PASTAA TOMAATIN JA MOZZARELLAN KERA
 
Spagettia tai muuta pastaa
8 tuoretta, kypsää tomaattia
1 valkosipulin kynsi
1 pussi puhvelinmaitomozzarellaa
kourallinen tuoretta basilikaa
muutama lehtipersiljan lehti
hyppysellinen suolaa
(hitunen peperoncino-chiliä)
 
Huuhdo tomaatit ja pilko ne pienemmiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää tomaatit sinne yhdessä hienonnetun valkosipulin kynnen kanssa. Keitä pasta ja anna tomaattien kiehua meheväksi kastikkeeksi. Mausta suolalla ja halutessasi pienellä määrällä peperoncinoa. Viipaloi tai revi mozzarella pieniksi paloiksi ja lisää tasaisesti kastikkeeseen. Anna juuston sulaa. Lisää vielä basilikan lehdet ja muutama lehtipersiljan lehti. Valuta valmis pasta lävikössä ja lisää sitten kastikkeen sekaan pannulle ja kääntele joukkoon. Raasta lopuksi tuoretta parmesania päälle!
 
Vinkki! Peperoncino toimii tässä kuivattuna tai tuoreena. Jos et löydä puhvelinmaitomozzarellaa lähikaupastasi, käytä luomulaatuista mozzarellaa


Pizza Campana, Napoletana, Tradizionale, Margherita... yksi lemppareistani!
 
 
 
Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti