Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

maanantai 10. helmikuuta 2014

Herkulliset pavut

 
Pavut. Pahuksen pahanmielen pavut. Kouluruokalan kauhistus. Vai eikö sittenkään?
Jos kuulut niihin joille pavut eivät maistu, tai joille jo pelkkä papujen ajatteleminen tuottaa vatsanväänteitä, tämä resepti saattaa saada sinutkin pitämään niistä, niin herkullinen se on!

 
Pidän itse pavuista monellakin tavalla valmistettuna, itämaisissa kastikkeissa ja espanjalaisittain pannulla paistettuna. Tämä resepti on inspiroitunut sekä Välimeren maista että Aasian keittiöistä, ja on yksi lempitavoistani valmistaa vihreitä papuja
 
 
 
LÄMMIN PAPUSALAATTI
 
1 pkt vihreitä papuja tai pensaspapuja
muutama tuore siitakesieni
2 valkosipulin kynttä
pala kesäkurpitsaa
80g fetaa
raastettua Manchegoa
reilu nokare voita
saksanpähkinäöljyä (biodynaamista)
oliiviöljyä
ripaus suolaa
(pastaa)
 
Keitä vihreitä papuja viitisen minuuttia suolatussa vedessä niin, että pavut kypsyvät mutta eivät muutu ruskeiksi ja löysiksi. Ruskeat pavut ovat ylikypsiä, samoin löysät lössykät. Papuja tulee keittää kypsiksi, mutta ne ovat parhaimmillaan napakoina ja kauniin vihreinä. Kaada sitten keitinvesi pois ja hulauta pavut pannulle paistumaan yhdessä hienonnetun valkosipulin kanssa voi-oliiviöljyseoksessa. Lisää myös pilkotut siitakesienet ja kesäkurpitsa. Paista kunnes sienet ovat kypsyneet ja pehmenneet ja pavut saaneet hieman ruskeaa paistopintaa. Murusta tai paloittele feta joukkoon ja lorauta pannulle reilusti saksanpähkinäöljyä, sekä ripaus suolaa. Anna hautua hetki ja avot, raasta Manchegoa pinnalle!
 
Vinkki! Tämä resepti on todella herkullinen, voit halutessasi lisätä vaikka pennepastaa joukkoon, jolloin salaatista tulee vielä ruokaisampi!


Tämän reseptin salaisuus perustuu kahteen varmaan asiaan joilla pavut saa maistumaan herkullisilta: hyvään valmistusmetodiin suolatussa vedessä keittäen ja myöhemmin pannulla paistaen, sekä voin ja saksanpähkinäöljyn ihanaan liittoon, joka sopii pavuille loistavasti. Suosittelen kokeilemaan varsinkin jos vihreät pavut ovat aina aiheuttaneet ahdistusta ja jääneet lautasen reunalle, tai jos on tuntunut siltä etteivät pavut maistu miltään!


 
Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti