Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

tiistai 31. maaliskuuta 2015

Hampurilaiset

Kyllä se taitaa olla niin, että oli sitten millainen hifistelijä ja foodie tahansa, niin hyvin tehtyä hampurilaista kuten hyvin tehtyä pizzaakaan ei vaan voita mikään!
 
Sen verran hifistelijä kuitenkin pitää olla, että pahoittelen valmista sämpylää kuvissa, sillä kun hampurilaiset tekee parhaalla mahdollisella tavalla, myös sämpylät leivotaan tietysti itse. Tällä kertaa keskityn kuitenkin maukkaisiin täytteisiin. Joskus olen tehnyt remoulade-kastikkeet itse, leiponut leivät ja paistanut speltti-papupihvit, mutta tällä kertaa tingin leivän laadusta ja tein itse kaiken muun. ;)
 
On tietysti makuasia mitä hampurilaiseen haluaan täytteeksi laittaa, ja joskus on hauska vaihdella niitäkin. Joten tällä kertaa en käyttänyt perinteisiä vaihtoehtoja, kuten edellä mainittua remoulade-kastiketta, sipulirenkaita tai majoneesia. Samoin pidän paljon avokadosta ja paahdetusta halloumista hampurilaisen täytteenä. Nautin niitä kuitenkin salaattina hampurilaisen ja perunoiden ohella, joten täytteeseen tuli pestovoita, iki-ihanaa romescoa eli paahdettua paprikatahnaa, papupihvejä ja cheddaria. Myös Monterey Jack-juusto sopii hyvin hampurilaisen täytteeksi, ja jos ei nauti hampurilaisen ohella limellä maustettua avokadosalaattia kuten itse tein, pari suolakurkun palaa voi toimia hapokkuuden tuojina tässä hyvin!
 
 
PESTOVOI
 
voita
 
 
Valmistin itse peston perinteiseen genovalaiseen tyyliin, käyttäen myös parmesania, vaikka se on tässä vapaaehtoista, sillä voi on itsessään täyteläistä. Lisäsin peston joukkoon muutaman tuhdin voiviipaleen ja soseutin sauvasekoittimella ihanaksi levitteeksi
 
Valmistin myös romescon, ja nämä kaksi toimivat levitteenä ja kastikkeena ihanille papupihveille, joiden päälle lisäsin viipaleen cheddaria


 
TIMJAMIPERUNAT
 
Perunoita
2 valkosipulin kynttä
muutama tuore timjamin oksa
pieni pala chiliä
muutama voinokare
öljyä
suolaa
 
 
Näiden perunoiden idea on pitkässä paahtumisajassa. Näin lopputulos on ihanan rapea. Lohko tai viipaloi perunat uunivuokaan, lisää suolaa, muutama timjamin oksa, hienoksi pilkottu chili ja lorauta öljyä pinnalle. Lisää vielä tasaisesti eri puolille pieniä voinokareita.
Kypsennä n. 170C uunissa ainakin pari tuntia tai kunnes perunat ovat kypsiä ja pinnalta rapeita
 
Vinkki! Voit lisätä joukkoon myös porkkanoita ja lanttua!

 
Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti