Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

maanantai 7. heinäkuuta 2014

Ruusuiset löylyt

 
Välimeren turkoosit aallot vaihtuivat järvivesiin ja Rivieran aurinko pohjoisiin tuuliin. Mutta mikäs sen ihanampaa kuin suomalainen suvi juhannustaikoineen ja kesäöineen, tuli räntää ja rakeita tai ei. Saunassa on kuitenkin aina ihanan lämpöistä, ja mikä voisikaan sulostuttaa kesäsaunaa paremmin kuin ruusun tuoksu, tällä kertaa suoraan kukista uuttunut!
 
 
Ruusuntuoksuisen löylyveden tekeminen on uskomattoman helppoa, ja todellakin vaivan arvoista. Voit kerätä mitä tahansa lempilajikkeitasi tätä varten, itse keräsin voimakkaasti tuoksuvaa vanhaa valamonruusua mökin pihalta. Myös juhannusruusut ovat ihana lisä tässä, ja kuvassa vanhojen lajikkeiden keskellä komeileekin myös keltainen, harvinaisempi juhannusruusulajike!
On kyllä yksi ihanimmista mahdollisista kesäkimpuista kerätä erilaisia, eri värisiä ruusuja maljakkoon!
 
 
Sateinen kesäkään ei haittaa saunan lämmössä, ja ruusut tuoksuvat ihanasti viileämmälläkin säällä. Keräsin löylyvettä varten pari, kolme ruusun kukintoa, joista yhden purin terälehdiksi veteen. Annoin hautua puolisen tuntia ja sain kauniin löylyveden (ylin kuva). Jätin kuitenkin ruusun lehdet veteen hautumaan vielä vuorokaudeksi. Yön yli hautuneena jo vedestä saa oivaa kasvovettä, seuraavana iltana jo aivan mainiota! Eli tulevana, kylmän, harmaan ja sateisen päivän iltana vanhan savusaunan löylyissä tuoksui ruusu, sillä vuorokauden seissyt kukkaisvesi sai kiukaalle heitettynä koko saunan täyttymään huumaavasti ruusun tuoksulta! Ja mikä parasta, koska vesi oli uuttunut tuoreista kukista viileänä, joten siinä ei ollut pätkääkään kitkerää aromia, joka joskus keitetystä vedestä syntyy. Aivan ihanaa siis, ja jäljelle jäänyt vesi toimi yhtenä parhaista mahdollisista kasvovesistä mitä kuvitella saattaa. Hiuksetkin sillä olisi voinut huuhdella!
 
 
RUUSUINEN LÖYLYVESI/KASVOVESI
 
2-3 tuoretta ruusun kukkaa
vettä
 
liotus yön yli/mieluiten vuorokauden verran
Tämän ruusuisen veden voi nopeasti valmistaa myös kaatamalla kiehumispisteessä olevaa vettä ruusunkukkien päälle ja antamalla hautua 10-15min.
 
Vinkki! Viemällä uuttuneen ruusuveden löylyyn saunan lämmityksen ajaksi, saa valmiiksi lämmintä vettä kiukaalle heitettäväksi! Älä kuitenkaan heitä terälehtiä kiukaalle, ne vain palavat ja kärähtävät!
 
 
Ruusut kyynelehtivät kristallisia pisaroita kesäyössä. Muistathan, että tuoreista kukista tehty kasvovesi on maailman parasta, mutta ei säilyvää, joten se kannattaa käyttää mahdollisimman pian!
 
Vastaavia vinkkejä löytyy aiemmista blogiteksteistä:
 
 
 
Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti