Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

maanantai 27. tammikuuta 2014

Suklaasalami

 
Tämä on muuten hauska resepti! Sain kerran, keskellä kovimpia kolmenkympin pakkasia, synttärilahjaksi itsetehtyjä suklaamakkaroita. Ajatus oli minusta kuplivan hauska, ja lämmitti jo sinänsä yhtä hyvin kuin sisäilma niillä keleillä! Näin syntymäpäivieni lähestyessä olikin ajankohtaista valmistaa tätä maukasta brunssipöydän herkkua taas kerran, tällä kertaa omalla versiollani. Ja mikä parasta, suklaasalamia osaavat tehdä kaikki, ja se valmistuu todella nopeasti!

 
Suklaasalamin alkuperä juontaa Italiaan. Ja kuten niin moni saapasmaasta tuleva ruokalaji, tämäkin on varsinaista herkkua, yksinkertaisesti!
 

 
SUKLAASALAMI
 
200g suklaata (maitosuklaalevy/tummaa suklaata/taloussuklaata)
100g voita
12-14kpl Jaffakeksejä
1dl pistaasipähkinöitä
1 dl hasselpähkinärouhetta
tomusokeria
 
Sulata voi kattilassa kauniin kultaiseksi voisulaksi ja nosta kattila liedeltä. Paloittele suklaa ja sulata se kuumaan voisulaan pieni määrä kerrallaan. Suklaa sulaa kuumaan voihin vaikkei kattila ole liedellä. Riivi tai murskaa jaffakeksit ja sekoita nekin massaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää vielä pähkinät. Jos käytät pistaaseja niin kannattaa murskata pähkinät ensin hieman pienemmiksi
 
Ota sitten tuorekelmua esiin ja levitä se alustalle. Nostele suklaamassaa kelmuun pitkulaiseksi makkaraksi, jättäen hieman tilaa ylös ja alas. Muotoile sitten kelmun avulla makkaramainen pitko. Muotoileminen on varsin helppoa, kannattaa kääriä massa kunnolla rullalle ja pyöritellä sitä. Kelmu synnyttää uurteita pintaan, aivan kuten oikeassa salamissakin!
 
Toista sitten sama toisen kerran. Tällä reseptillä syntyy kaksi salamia, tai yksi suuri makkara. Suosittelen kuitenkin kahden makkaran valmistamista, sillä valmis salami on varsin tuhtia ja pienistä makkaroista on helpompi leikata sopivia suupaloja. Yksi iso salami on kuitenkin varsin näyttävä. Nosta valmiit, kelmutetut makkarat jähmettymään kuivaan ja viileään paikkaan, huoneilman lämpökin käy hyvin. Jähmettymiseen menee ainakin puolisen tuntia. Hiero vielä ennen tarjoilua tomusokeria salamin pintaan ja leikkaa kauniita viipaleita! Lopputulos näyttää aivan salamilta!
 
Vinkki! Voit myös korvata pistaasit vaikka rusinoilla tai jollain toisella pähkinällä. Itse valmistin kuvan salamin ilman pähkinöitä tällä kertaa, joten lopputulos ei ole aivan niin salamin näköinen kuin se pähkinärouhetta käytettäessä olisi. Jos et käytä pähkinöitä, korvaa massan määrää lisäämällä jaffakeksejä. Murenna tällöin 12 keksin sijasta 15-16 kpl massaan!

 
 
Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti