Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

lauantai 18. tammikuuta 2014

Ruusu-Laventeli Kuorintavoide

 
Keskellä talvea on nautinnollista muistaa, että olen säilönyt kesää pakkasten varalle. Niin ihana kuin kaunis talvi mielestäni onkin, ei pieni tuulahdus kesäistä valoa tuoksuineen ole pahitteeksi hankien keskellä! Itse tehty kosmetiikka on yksi nautinnollisimpia ja edullisimpia tapoja päästä hetkeksi kesäisiin tunnelmiin. Monille tulee yllätyksenä, että se voi olla myös varsin helppotekoista. Tuoksuva ja hurmaava kuorintavoide esimerkiksi syntyy käden käänteessä!
 
 
Keräsin kesällä ruusun ja jasmiinin kukintoja
 
 
Varsinkin ruusu on loistava raaka-aine ihonhoidossa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että tähän reseptiin kelpaavat oman puutarhan ruusut, puhtaalta paikalta kuten meren rannalta kerätyt kaunokaiset, biodynaamiset ruusut tai sitten esimerkiksi Ruohonjuuressa myytävät valmiiksi kuivatut luomulaatuiset ruusunnuput. Romanttiset kimput tulee siis unohtaa!
 

...ellei kyseessä ole biodynaaminen ruusu!


Sain ystäviltäni lahjaksi ihanaa, oman mehiläistarhan mehiläisvahaa, josta aion valmistaa vielä kosteusvoidetta, ja kun minulla kerran oli tällaista harvinaista herkkua kaapissani, käytin sitä tähänkin reseptiin. Sopi oikein mainiosti!
 
 
Laventelia kasvatan itsekin

 
Ruusun ja laventelin yhdistelmä myös on varsin lyömätön iholle käytettävissä tuotteissa, oikeastaan vain kehäkukka taitaa pystyä kilpailemaan samassa sarjassa!
 
 
 
RUUSU-LAVENTELI KUORINTAVOIDE
 
Kourallinen pieniä ruusunnuppuja tai 2-3 isompaa ruusun kukintoa
2 kuivattua laventelin oksaa
1 rkl sokeria tai merisuolaa
2tl oliiviöljyä tai seesamiöljyä
( 1 rkl mehiläisvahaa)
 
Aloita hakkaamalla ruusut morttelissa. Ellei morttelisi ole suuri, kaada murskatut ruusunlehdet kuppiin tai purkkiin. Hakkaa sitten laventelit yhdessä sokerin kanssa kauniiksi vihreäksi murskaksi ja yhdistä ruusujen kanssa. Myös suolaa voi käyttää, mutta tähän reseptiin, johon tulee kuivattuja aineksia, käytän itse mieluummin pehmeämpää sokeria. Lisää seuraavaksi mehiläisvaha jos käytät sitä ja nypi sormilla seos kuivahkoksi, pestomaiseksi massaksi. Lisää sitten öljyä vähän kerrallaan niin, että voiteen rakenne säilyy levittyvänä, mutta melko kiinteänä. Käytin tähän jo muutaman vuoden minulla olleita biodynaamisia ruusunnuppuja, ja edelleen ne tuoksuivat huumaavasti!
 
Jos sinulla ei ole laventelia tai ruusuja, voit hankkia molempia luontaistuotekaupoista, esimerkiksi Ruohonjuuresta. Käytin itse vihreitä laventelin lehtiä, mutta siniset kukat käyvät hyvin myös. Ai että tulee muuten kaunista jälkeä kun käyttää vaaleanpunaisia ruusuja ja sinisiä laventelin kukkia!
 
 
Vinkki! Jos käytät kokonaisia ruusunnuppuja etkä pelkästään terälehtiä, niin muista napsaista terävä kanta pois! (En muuten käyttänyt ihan kaikkia näitä ruusuja, pienempi määrä riitti)
 
 
Isäni nuorena tekemä mortteli!

 
Tästä kuorintavoidesatsista riittää koko kehon kuorintaan tai vaihtoehtoisesti muutamalle kaverukselle vaikka saunaillan kasvojen kuorintaan. Jos seosta jää yli se säilyy tiiviissä lasipurkissa varsin hyvin

 
Valmis seos näyttää tältä. Öljy tekee massasta levittyvän, vaikka se näyttäisi hieman kuivalta!
 

Vinkki! Muista hakata kaikki ainekset pieniksi jotteivat ne tunnu teräviltä! Oliiviöljy ja seesamiöljy sopivat hyvin iholle, mutta hyvä vaihtoehto, jos vain raaskii, on käyttää myös Weledan ihoöljyjä tässä pohjana! Kannattaa myös muistaa, ettei kuorinnan jälkeen ihoa tule enää pestä, ainoastaan huuhdella, ja öljyn ansiosta iho jää ihanan pehmeäksi!

 
Tuulahdus kesää talven keskellä!

 

Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti