Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Kardemummakakku


Tämä iki-ihana kardemummakakku syntyi herkuksi kauan odotettuun brunssihetkeen ystävien kanssa! Kakku on rakenteeltaan mehukasta ja kuohkeaa, mutta parhaimman tuloksen saa kun kaakku saa tekeytyä pari päivää ennen tarjoilua. Olen perinyt tämän reseptin äidiltäni, joka on mukaillut reseptin jostakin,  ja voin hyvillä mielin ja rehellisesti sanoa, että tämä on varmasti parasta koskaan syömääni kuivakakkua! :)



KARDEMUMMAKAKKU
 
5 dl durumvehnäjauhoja
2 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2,5 tl leivinjauhetta
3 munaa
150 g voita sulatettuna
1 rkl rouhittua kardemummaa
1 dl kivennäisvettä
loraus appelsiinituoremehua
 
Kuorrutus: sitruunamehua, kaakaolla ja vaniljalla maustettua tomusokeria
(suhde: 2 rkl sokeria, 1 rkl sitruunamehua)
Amerikan pastilleja ja Ranskan pastilleja
 
Leivitä reiällinen tai torvellinen kakkuvuoka korppujauhoilla ja voilla. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää muut ainekset hyvin sekoittaen. Sulata voi ensin, mutta anna sen jäähtyä hetki ennen taikinaan lisäämistä. Taikinan tulee olla melko löysää, mutta tarkista tarvitaanko jauhoja ripsaus vielä enemmän. Kaada sitten seos leivitettyyn vuokaan ja paista n. tunnin verran 175 asteisessa uunissa alatasolla
 
Anna valmiin kakun jäähtyä hetki, n. vartin verran ennen kakun kumoamista. Valmista kuorrute tomusokerista ja sitruunamehusta ja valele hieman jäähtyneen kakun päälle suklainen kuorrute. Muista antaa kakun hieman jäähtyä- tulikuumaan pintaan kuorrute vain sulaa eikä jähmety kuten olisi tarkoitus! Koristele lopuksi kakku pastilleilla, ne tarttuvat kosteaan kuorrutepintaan kiinni, paremmin tai huonommin! :)
 

Sekoita ensin kuivat ainekset keskenään ja sekoita sitten muut ainekset hyvin joukkoon!

 
Muista leivittää kakkuvuoka, jotta saat valmiin kakun irti!
 

Vinkki! Jos kakku tuntuu tarttuneen kiinni vuokaan leivityksestä huolimatta, kokeile käyttää veistä apuna. Aloita irrottaminen torven ympäriltä ja kokeile lähtisikö kakku sitten irti! Kakun sisäreuna saa enemmän anteeksi kuin ulkopuolireuna jos irroittaminen on hankalaa

 
Valmis taikina on melko löysää, muttei kuitenkaan juoksevaa
 
 
Vinkki! Jos epäilyttää onko kakku sisältä kypsynyt tarpeeksi, ota avuksi hammastikku tai muu ohut, puinen tikku. Itse taitoin villiviinin oksan tähän tarkoitukseen, oikein hyvin kelpasi. ;) Jos kakku on raaka, jää tikun pintaan taikinaa. Valmis kakku ei tartu kiinni tökättäessä!


Levitä kuorrute lusikalla hieman jäähtyneen kakun pintaan. Koristele vain kakun ylin osa. Alaspäin valuva kuorrute jättää kauniit raidat ja valuu helposti itsestään reunoja pitkin

 
Liimaa pastillit kosteaan kuorrutteeseen kiinni
 
 
Jos kärsivällisyyttä riittää, anna kakun tekeytyä ja tiivistyä vielä pari päivää! Hyvää se on kyllä hetimmitenkin. Onnea vaan koitokseen! :)
 
 
 
Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti